Studiebesök

RydKampens styrelse förkovrade sig i två aktiviteter under lördagen.

Första anhalten var Bandstationen där Marcus Hörberg berättade om Bandstationen, verksamheten som pågick och om framtiden. Klart är att Ryd har fått en stark aktör på kulturarenan som verkligen är värd att satsa på. Den gamla brandstationen har verkligen bytt ansikte och innehåll. Vem kunde i sin vildaste fantasi tänka sig att det skulle bli en scen och inspelningsstudio i den avpolletterade byggnaden!

Se mer om Bandstationen och deras verksamhet genom att klicka på länken: http://bandstationen.se/www.bandstationen.se/Hem.html

IMG_1377

 

Det andra målet för förkovran var Ursulas äventyr, dvs Norraryds camping som köpts av event-/äventyrsföretaget “Ursulas äventyr”. Även om vi i våra trakter inte hört talas om företaget har det en lång historia. Man har varit verksam i Blekinge under ett par årtionden och har skaffat sig ett gott rykte med en stabil kundkrets. Ägarinnan, Ursula, berättade för styrelsen om företaget och om planerna för campingen.

Det är verkligen härligt att se den förvandling som påbörjats. Gammalt sly har tagits bort och hela anläggningen har fått en behövlig uppfräschning. Planerna är att kunna erbjuda boende i såväl tält, husvagn som campingstuga. Aktiviteterna som redan nu erbjuds är klättervägg uppför en reslig tall, kanot och kajakuthyrning samt kurser i kajakpaddling. Inom kort erbjuder man även en själslig och kroppslig upplevelse på Hönshyltefjordens vattenspegel – en stor flytande bastuanläggning.

Tanken är att den ska användas inte bara av campingens gäster, utan även av Rydbor och andra som bara vill njuta och löga sig i annorlunda miljö.

För att ta del av allt som erbjuds av Ursulas äventyr kan ni klicka in på hemsidan: http://www.ursulasaventyr.se/content/sw/campingen.html

IMG_1381

Ursula visar Bodil hur en myrart har ordnat en fiffig transportled upp till bladlöss som mjölkas. Saften transporteras sedan två meter till en 350-årig tall där man har boet.

IMG_1383IMG_1384

 

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *