Gillet

Välkomna till Gillet

Ryds nygamla samlingslokal

Boka Gillet här>>>>

RydKampen har säkerställt att Rydborna har tillgång till en samlingslokal genom att överta ”Hantverksgillet”.

RydGillet - En del av RydKampen!

Gillet – En del av RydKampen!

Hantverksgillet byggdes 1964 och var under många år en naturlig samlingsplats då man behövde en mellanstor lokal. Otaliga fester och andra sammankomster har ägt rum i denna fastighet och vi tror att de flesta Rydbor har kommit i kontakt med Gillet någon gång.

2014 upptäckte RydKampen att Hantverksgillet var till salu och att intressenterna var från Tyskland och Holland. Gillet var på väg att bli semesterbostad!

RydKampen tog kontakt med såväl mäklare som säljare och snart löste det sig. Priset blev överkomligt för föreningen och Tingsryds Egendomsbyrå hjälpte oss genom att halvera arvodet – En mycket fin gest som uppskattas av Rydborna.

Nu har RydKampen, under ledning av Christer, Mats och Urban påbörjat en total restaurering av fastigheten. Redan nu har vi ett modernt och ändamålsenligt tillagningskök och nu står utsidan på tur. Vi byter gavelbeklädnaden på båda sidor och här har vi blivit sponsrade av Lasses och Lindgrens.

DSC05571_A

Därnäst är det innemiljön som ska fräschas upp och en multimedia anläggning ska göra det möjligt att ha konferenser i lokalen.

Hantverksgillet har under flera årtionden glatt folket i Ryd genom att erbjuda en trevlig, lagom stor, lokal att fira i. Det har varit allt från födelsedagsfester och bröllopsfester till disko.

20150711_123427_A

 

Vi behöver hjälp av dig!

Kan du hjälpa till med något i Gillet tar vi tacksamt emot hjälp. Det kan gälla allt som har med verksamheten att göra – gräsklippning – snickeriarbete – målning – Listan kan göras hur lång som helst! Har du inte möjlighet att bidra med handkraft kanske du kan hjälpa oss med ett ekonomiskt bidrag. RydKampen tar tacksamt emot gåvor till verksamheten!