POLISEN


tingsryd.se


GILLET

Välkommen att boka Gillet, Ryds enda publika samlingslokal. Boka under fliken Gillet!

Gillet är en perfekt festlokal

Facebookpolisen

Lions Club Ryd bjöd in till en afton med Facebook polisen Scott Goodwin

Torsdagen den 8 oktober samlades bortåt 200 rydbor i Folket hus för att se och höra Scott Goodwin, mer känd som Facebook polisen. Det blev en resa från den lilla sömniga staden i östra Australien över Gulfkriget och Olympiska spelen i Melbourn till Stockholm och sedan Växjö……..

immy Hultberg, Lions Club Ryd, hälsade alla välkomna och presenterade Facebookpolisen
Jimmy Hultberg, Lions Club Ryd, hälsade alla välkomna och presenterade Facebookpolisen. I bakgrunden syns den viktiga Lionskrukan (den som blänker…)

Scott Goodwin berättade på ett generöst och fängslande sätt om sin resa från den australiensiska småstaden, som han då avskydde, till familjeliv i Växjö.

Scott Goodwin - Facebookpolisen och årets Kronobergare.
Scott Goodwin – Facebookpolisen och årets Kronobergare.

Scotts resa startade som 17-åring då han tog chansen att dra från hemstadens damm genom att ta värvning i Australiens flotta. Han fick uppleva långresor till fjärran destinationer men också till krigshärdar som Gulfkriget.

Polis i Australien
Polis i Australien

Hela släkten i Australien har vigt sitt liv till blåljustjänst, ambulansförare eller poliser, så efter den militära karriären blev det polisutbildning.

Efter stort ansvar under Olympiaden i Sidney hamnade han i Sverige som partner i polislagets “tennis dubbel”. Här slumpade det sig inte bättre än att han, som aldrig spelat tennis, tog sig ända till finalen (en massa “walk over”). Tur var väl det, för under de sista tre timmarna i Sverige, hittade han kärleken. Nu finns han i Växjö med fru och tre barn.

Hängiven publik i Ryds Foketshus njöt och skrattade åt allt roligt som Scott delade med sig av.
Hängiven publik i Ryds Foketshus njöt och skrattade åt allt roligt som Scott delade med sig av.
Facebookpoisens sida
Facebookpolisens sida

Facebook är nog det man mest kopplar ihop honom med. Det blev ett banbrytande arbete som fört fram polisens verksamhet på ett fanstastiskt sätt. Otaliga underfundiga inlägg har nästan skapat hysteri. Från 13 likes till mer än 1 500000 är en resa som vem som helst avundas.

Nästan 200 rydbor tog chansen till en underhållande föreläsning i Lions Clubs regi.
Nästan 200 rydbor tog chansen till en underhållande föreläsning i Lions Clubs regi.

Efter härligt anförande avtackades han av Lions Club med ett paket som kommer att medföra att polisen i Växjö kommer att behöva trycka in mer luft i däcken – munkar från Smålandsmunken!

Vad gillar poliser - munkar från Ryd förståss!
Vad gillar poliser – munkar från Ryd förståss!

Alla roliga och omöjliga inlägg på Facebook har blivit en bok, “Facebook-polisen”.  Här nedan syns han signera exemplar som fick stor åtgång.

Allt roligt på Facebook har resulterat io en bok som Scott passade på att sälja.
Allt roligt på Facebook har resulterat i en bok som Scott passade på att sälja och signera.

Allt överskott, 7800 kr netto, lämnar Ryds Lions Club till Barncanserfonden!