Årsmöte 2010

RydKampens årsmöte den 21 april 2010

RydKampens årsmöte samlade ett trettiotal medlemmar i Trojaskolans matsal. Förhandlingarna fördes under ledning av mötesordföranden, Leif Fransson, som vant lotsade igenom en diger dagordning.

RK2010_1

Höjdpunkten på mötet var utdelningen av Sture Stammings hederspris 2010

RK2010_2

Ulf Svensson, Eva-Lena Svensson och Lars Eriksson

 Årets motiveringar lyder:

Lasse Eriksson

”Med blond peruk och glitter i håret när Svensk Handel arrangerar luciafirande på torget, i svart fluga och vit skjorta bak bardisken på RydKampens klassträffar, iklädd domartröja och visselpipa i munnen ute på plan eller med kaffekopp framför sig i sekretariatet på Ryds SK:s innebandymatcher och bejublad skådis när Ryds Amatörklubb spelar revy.

Kort sagt: När Ryds ideella föreningar ropar på hjälp – då finns han där. Rydföreningarnas egen Fantom…”

Eva-Lena och Ulf Svensson

”I sina yrken sprider de dagligen glädje och skapar meningsfulla aktiviteter för såväl gamla som unga rydbor.

Utöver detta engagerar man sig även i det lokala föreningslivet, ordnar hoppborg, styltgång eller pinnbrödsbakning på Barnens Dag, ser till att fixa ett luciatåg på hästskjuts under Lucia-racet om så behövs och tar ett jättestort ansvar för Ryds kanske finaste jultradition – julkonserten i Almundsryds kyrka.

Dessutom ställer man självklart upp när arbetet med förbättring av lekplatsen vid kyrkan ska planeras och behövs det en busschaufför på resan – då fixar man det också..!

Alltid med ett leende på läpparna och med sina medmänniskors bästa för ögonen.

RK2010_3

Efter mötesförhandlingarna bjöds på tårtkalas. På bilden har RydKampens ordförande nyss bjudit Tingsryds kommuns nye näringslivschef, Anders Borgehed, på tårta.

RK2010_4

 

Som avslutning höll Anders Borgehed ett anförande där han bl.a. pekade på vikten av ett gott samarbete mellan kommun – företag – och föreningar i syfte att skapa ett gott och tilldragande klimat för att kunna attrahera nyinflyttning och trivsel.