POLISEN


tingsryd.se


GILLET

Välkommen att boka Gillet, Ryds enda publika samlingslokal. Boka under fliken Gillet!

Gillet är en perfekt festlokal

Årsmöte 2010

RydKampens årsmöte den 21 april 2010

RydKampens årsmöte samlade ett trettiotal medlemmar i Trojaskolans matsal. Förhandlingarna fördes under ledning av mötesordföranden, Leif Fransson, som vant lotsade igenom en diger dagordning.

RK2010_1

Höjdpunkten på mötet var utdelningen av Sture Stammings hederspris 2010

RK2010_2

Ulf Svensson, Eva-Lena Svensson och Lars Eriksson

 Årets motiveringar lyder:

Lasse Eriksson

”Med blond peruk och glitter i håret när Svensk Handel arrangerar luciafirande på torget, i svart fluga och vit skjorta bak bardisken på RydKampens klassträffar, iklädd domartröja och visselpipa i munnen ute på plan eller med kaffekopp framför sig i sekretariatet på Ryds SK:s innebandymatcher och bejublad skådis när Ryds Amatörklubb spelar revy.

Kort sagt: När Ryds ideella föreningar ropar på hjälp – då finns han där. Rydföreningarnas egen Fantom…”

Eva-Lena och Ulf Svensson

”I sina yrken sprider de dagligen glädje och skapar meningsfulla aktiviteter för såväl gamla som unga rydbor.

Utöver detta engagerar man sig även i det lokala föreningslivet, ordnar hoppborg, styltgång eller pinnbrödsbakning på Barnens Dag, ser till att fixa ett luciatåg på hästskjuts under Lucia-racet om så behövs och tar ett jättestort ansvar för Ryds kanske finaste jultradition – julkonserten i Almundsryds kyrka.

Dessutom ställer man självklart upp när arbetet med förbättring av lekplatsen vid kyrkan ska planeras och behövs det en busschaufför på resan – då fixar man det också..!

Alltid med ett leende på läpparna och med sina medmänniskors bästa för ögonen.

RK2010_3

Efter mötesförhandlingarna bjöds på tårtkalas. På bilden har RydKampens ordförande nyss bjudit Tingsryds kommuns nye näringslivschef, Anders Borgehed, på tårta.

RK2010_4

 

Som avslutning höll Anders Borgehed ett anförande där han bl.a. pekade på vikten av ett gott samarbete mellan kommun – företag – och föreningar i syfte att skapa ett gott och tilldragande klimat för att kunna attrahera nyinflyttning och trivsel.