HOME

Rydkampen
Rydkampen3 days ago
Dagens hjältar är Gustav, Olof, Ludvig, Albin mfl. som spolat fin is på Stureplan. Massor av Rydbor har roat sig på och utanför rinken!
Rydkampen
Rydkampen7 days ago
https://www.smp.se/tingsryd/elskap-fattade-eld-stromavbrott-i-flera-hushall-963d91e3/

DN skriver idag om elavbrott: ...
"
Det är elnätbolagens ansvar att se till att elen når fram till kunden. Men det betyder inte att en kund har rätt till ersättning så fort som strömmen går.

Elmarknadsinspektionen (Ei) är den tillsynsmyndighet som övervakar att så sker och där är reglerna strikta.

Först om ett elavbrott varar mer än 12 timmar har en kund rätt till automatiskt ersättning. Den är 12,5 procent av den årliga nätkostnaden, men minst 1.000 kronor. Därefter ökar ersättningen med 25 procentenheter för varje påbörjad 24-timmarsperiod, men minst 1.000 kronor.

Den som inte får ersättning ska i första hand kontakta elnätsbolaget. Varar avbrottet mer än 24 timmar uppmanas kunden också att anmäla detta till Ei.

Om däremot avbrottet leder till en skada kan kunden ha rätt till skadestånd, oavsett hur länge avbrottet varat. Här kan det också vara en bra idé att granska den egna hemförsäkringen som kan ge ersättning i vissa fall.

För att få hjälp med ersättning går det också bra att vända sig till Konsumenternas energimarknadsbyrå.

Den som inte är nöjd med beslutet om ersättning kan vända sig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN)"

Den som drabbas av många och långa elavbrott ska även då i första hand kontakta elnätsbolaget och om det inte sker bättring även anmäla till Ei.
Rydkampen
Rydkampen2 weeks ago
Trädmarodör även i Ryd? Ett träd längs strandpromenaden har blivit skadat. Förhoppningsvis är det bara någon ungdom som inte har förstått bättre.....
Rydkampen
Rydkampen3 weeks ago
Till Er alla!
Rydkampen
Rydkampen3 weeks ago
Lotta på biblioteket lade upp denna trista nyhet.
Rydkampen
Rydkampen4 weeks ago
Med önskan om ett bättre 2021!